Superior API

Automatiseer je domeinregistraties en hosting

API voor domeinregistraties en hosting

Voor onze partners hebben wij een API beschikbaar voor het automatiseren van domeinregistraties. Op deze manier kun je een koppeling maken met je website, softwarepakket of CRM. De API werkt op basis van HTTP-requests dus je kunt de koppeling in je eigen programmeertaal schrijven! Je stuurt velden via POST of GET naar onze API URL en je krijgt daar direct een JSON-response op terug.

Wil je gebruik maken van onze API? Neem even contact met ons op en we sturen je de benodigde informatie om gebruik te maken van onze API.

Met de API kun je onder andere de volgende acties automatiseren:

Checken of een domein vrij is voor registratie

Je kunt via de API controleren of een domein vrij is voor registratie. Indien een domeinnaam geregistreerd is kun je hem uiteraard ook verhuizen als je de verhuiscode beschikbaar hebt.

Registreren nieuwe domeinnaam

Registreer snel en geautomatiseerd een nieuwe domeinnaam. Je hoeft alleen de domeinhoudergegevens op te geven en de domeinnaam wordt aangevraagd voor registratie. Optioneel kun je ook een technisch contactpersoon en eigen nameservers opgeven.

Verhuizen domeinnaam

Verhuis een bestaande domeinnaam via onze API. Via de API geef je de domeinnaam en verhuiscode op en de verhuizing wordt aangevraagd. Ook hier kun je eigen nameservers opgeven zodat na de verhuizing de domeinnaam direct gebruikt maakt van deze nameservers.

Status bekijken van een domeinregistratie of verhuizing

Vraag de status op van een lopende domeinregistratie of verhuizing. Op deze manier kun je controleren of je lopende aanvraag afgerond is. Je kunt ook instellen dat onze API een push doet naar een externe URL als een domeinregistratie succesvol is.

Opvragen verhuiscode

Wil je een domein verhuizen naar een andere provider? Via de API vraag je eenvoudig de verhuiscode op.

Wijzigen DNS-records

Je kunt de DNS-records van een domein via de API regelen: regel je A, AAAA, MX, CNAME, TXT en SRV records voor elke domeinnaam onder je beheer.

Vragen over ons partnerprogramma of de API? Bel of mail even met ons en we beantwoorden graag je vragen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen. Klik hier voor meer informatie. melding sluiten


inloggen als klant van Superior
×

nieuw wachtwoord

Je kunt een nieuw wachtwoord aanvragen voor ons klantsysteem. Vul hieronder je debiteurnummer of e-mailadres in en vervolgens krijg je via e-mail de mogelijkheid om je wachtwoord te resetten.

×