Datacentra

Om onze diensten te kunnen leveren hebben wij twee datacentra in Helmond.

In deze technische ruimten staat alle apparatuur die nodig is om onze hostingdiensten te kunnen leveren. Van noodstroom tot aan koeling: van elk aspect is bij ons kennis aanwezig en daardoor is de geleverde kwaliteit hoog en de aanwezige kennis groot.

In beide datacentra maken wij gebruik van dubbel uitgevoerde koelsystemen om de temperatuur van de ruimte op pijl te houden. Tevens maken wij gebruik van ‘cold corridors’ om zo de servers in de ruimten zo efficiënt mogelijk te koelen. Voor de noodstroomvoorziening maken wij gebruik van Powerware UPS-systemen die zorgen voor een constante en stabiele levering van de energievoorziening. In geval van een langere stroomstoring heeft elk datacentrum een eigen aggregaat dat automatisch gestart wordt.

Alle componenten binnen de datacentra worden via ons monitoringssysteem nauwlettend in de gaten gehouden. De kleinste afwijking zorgt meteen voor een melding zodat we proactief kunnen reageren op een calamiteit of storing.

De techniek

In onze datacentra maken we gebruik van diverse apparatuur van onder andere Powerware, Stulz, Juniper, Stratos en Schleifenbauer. Voor onze servers maken wij vooral gebruik van Supermicro.

Beveiliging

Uiteraard is beveiliging voor ons van groot belang. De datacentra worden 24 uur per dag, 7 dagen per week beveiligd via diverse systemen. Ook is er camerabewaking inclusief archivering aanwezig.

Glasvezel

Superior heeft diverse glasvezels laten aanleggen naar de datacentra. Partijen zoals Tele2, KPN, UPC, Breedband Helmond, Glaspoort en Edutel zijn inpandig aanwezig in onze datacentra.

Colocatie

Naast dat we de datacentra voor onze eigen diensten gebruiken is het ook mogelijk om zelf servers te plaatsen in onze datacentra. Of het nu gaat om een enkele server of om het huren van meerdere racks, beide is mogelijk! Neem contact op voor meer informatie.