Kritieke update voor Apache-webserver

Afgelopen week is van de populaire webserver Apache versie 2.4.39 uitgekomen. Deze verhelpt een veiligheidslek waardoor het mogelijk was om een bepaald proces over te nemen en zo uiteindelijk root-toegang te krijgen tot de server. De versies 2.4.17 t/m 2.4.38 van Apache zijn vatbaar voor deze exploit.

Uiteraard hebben wij direct onze servers bijgewerkt naar de laatste Apache-versie 2.4.39 waar dit nodig was. Niet alle distributies maken namelijk gebruik van een Apache-versie tussen 2.4.17 en 2.4.38. Ook servers van klanten met een onderhoudscontract zijn bijgewerkt naar de laatste, veilige Apache-versie.

Meer informatie over dit veiligheidslek - genaamd CARPE (DIEM) - is te vinden op https://cfreal.github.io/carpe-diem-cve-2019-0211-apache-local-root.html.

Deze website maakt gebruik van cookies. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen. Klik hier voor meer informatie. melding sluiten


inloggen als klant van Superior
×

nieuw wachtwoord

Je kunt een nieuw wachtwoord aanvragen voor ons klantsysteem. Vul hieronder je debiteurnummer of e-mailadres in en vervolgens krijg je via e-mail de mogelijkheid om je wachtwoord te resetten.

×