E-mail versturen via poort 26 of 587

categorie e-mail

Bij de meeste hostingproviders dient u voor het verzenden van e-mail, de SMTP server van uw internetprovider te gebruiken. Wij bieden echter de mogelijkheid om waar ook ter wereld gebruik te maken van een beveiligde SMTP server om e-mail te versturen.

Sommige internetproviders blokkeren uitgaande poort 25 communicatie om spammers te weren. In dit geval kan u gebruik maken van onze faciliteit om te verbinden over poort 26 of 587.

configureren van uw uitgaande mailserver

Bij de keuze van uitgaande mailserver geeft u uw gebruikersnaam op en hetzelfde wachtwoord waarmee u de e-mail ophaalt. Daarnaast verandert u poort 25 naar poort 26 of 587 in uw e-mail programma.

Mozilla Thunderbird
  • Klik op 'edit' en selecteer 'account settings'.
  • In de account settings klikt u op 'Outgoing Server (SMTP)'.
  • Selecteer de SMTP server welke wordt gebruikt en klik op 'edit'.
  • Pas nu poort 25 aan naar 26 of 587 en klik een paar keer op 'ok' om de instelling op te slaan.
  •

Outlook
  • Klik op 'tools' en selecteer 'accounts'.
  • Selecteer nu de 'Mail' tab en dubbelklik op het account welke gewijzigd moet worden.
  • Klik nu op 'account properties' en klik op de tab 'advanced'.
  • Pas nu poort 25 aan naar 26 of 587 en klik op 'ok' om de instelling op te slaan.
  •

Apple Mail (Mail.app)
  • Open Mail en klik op de Mail menu linksboven  van uw scherm (naast het Apple logo). In dat menu selecteert u 'preferences'.
  • In het preferences scherm klikt u op 'accounts'.
  • Klik op het e-mail account welke u wilt wijzigen.
  • Aan de rechterkant van de account lijst klikt u op het menu naast 'Outgoing Mail Server (SMTP)' en selecteert u 'Edit SMTP server list ...'
  • Als u meer dan 1 SMTP server in deze lijst heeft staan dan klikt u op de servernaam dat u wilt wijzigen.
  • Klik op de tab 'Advanced' onder de lijst van SMTP servers.
  • Klik op de radiobutton waar staat 'Use custom port:' en voer hier 26 of 587 in.
  • Klik op 'ok'.
  • Sluit het 'preferences' venster om de instelling op te slaan.
  •

Als u bovenstaande stappen heeft uigevoerd, maar het lukt nog niet om e-mail te versturen, dan zou het kunnen dat uw internetprovider het uitsturen van e-mail op een alternatieve poort het uitgeschakeld. In dat geval zou u dan hun uitgaande e-mail server in moeten stellen.