Instellen e-mailaccount - Mozilla Thunderbird

categorie handleidingen e-mail

Hieronder kunt u per programma zien hoe u een nieuw e-mailaccount instelt in uw mailprogramma Mozilla Thunderbird.

Waar hieronder "domeinnaam.nl" staat, bedoelen we dat u hier uw domeinnaam in dient t vullen.

1) U kiest voor Tools en dan Account settings.

U kiest dan voor Add Account.

2) U kiest dan voor Email account en kiest voor Continue

3) U vult uw naam en uw emailadres in.

4) U kun kiezen voor zowel POP als IMAP , wij ondersteunen beiden protocollen.

LETOP!  belangrijke Informatie over de verschillen tussen IMAP en POP3 vindt u  hier

U vult bij incoming server uw mailserver in, dit is altijd in de vorm van mail.uwdomeinnaam.nl

Vink hierna "Use Global inbox" uit als u elke box apart van elkaar wilt houden.

En klik op Continue.

5) Vul uw gebruikersnaam in , dit is in de vorm van "gebruikersnaam@domeinaam.nl".

6) U kunt bij Account Name invullen wat u wenst, dit staat los van de emailfunctionaliteit, en is alleen ter herkenning voor uzelf in de mailbox.

U bent nu klaar om mail te ontvangen via uw domeinaam.

7) Uiteraard wilt u ook mail verzenden via uw domeinnaam.

Het kan echter zo zijn dat uw internetprovider dit niet toestaat, en dat u dient te mailen met uw providers uitgaande mailserver.

Staat uw provider dit wel toe dan kunt u hieronder zien hoe u dit dient in te stellen.

Kies voor Outgoing Server (SMTP) en klik op Add.

8) U vult bij Description een naam in die voor u eenvoudig te herkennen is, bijv mail.domeinnaam.nl

Bij Server Name vult u mail.domeinnaam.nl.

Bij Port staat Port 25 al ingevuld, dit is juist en kunt u laten staan.

Onder Security and Authentication dient u "Use name and password" aan te vinken.

En bij User Name vult u uw volledige emailadres in.

Nu met u klaar om te ontvangen en verzenden middels uw domeinnaam.