Problemen bij FTP

categorie ftp

firewall

Het kan zijn dat wanneer u verbindt met FTP dat deze een time-out geeft en geen bestandslijst laat zien. Een oorzaak kan de firewall van uw verbinding zijn. Dit kan problemen veroorzaken met name als u active FTP gebruikt. Passive FTP geeft minder kans op problemen, maar ook dat kan door sommige firewalls zoals Zone Alarm geblokkeerd worden. Afhankelijk van uw FTP programma moet u de instelling m.b.t. passive- of active verbinding aanpassen. Als u meer wilt weten over active en passive transfers, dan kunt u de aesir website bezoeken

verborgen bestanden

Bestanden die beginnen met een punt zoals .htaccess zijn verborgen bestanden onder *nix systemen. Het kan zijn dat uw FTP programma deze ook niet laat zien. Bij de instellingen van uw FTP programma kunt u 'verborgen bestanden tonen' activeren.

afwijkende tijden op bestanden

FTP biedt geen faciliteiten voor het meegeven van een tijdzone bij timestamps. Om verwarring te voorkomen stuurt onze FTP-server daarom altijd timestamps die gebaseerd zijn op de 'UTC' tijdzone. U kan in uw FTP-client vaak aangeven met hoeveel uur de timestamps bijgesteld moeten worden zodat u tijden in uw eigen tijdzone getoond krijgt.