Instellen e-mailaccount - Windows Live Mail

categorie handleidingen e-mail

Als u een e-mailaccount aangemaakt heeft in ons systeem kunt u deze gaan gebruiken in uw e-mailprogramma. Hieronder wordt uitgelegd hoe u een e-mailaccount toe kunt voegen in Windows Live Mail.

Waar hieronder "domeinnaam.nl" staat, bedoelen we dat u hier uw domeinnaam in dient t vullen.

1) Aan de linkerkant van het programma staat een link 'Add e-mail account'. Hier klikt u op om een nieuw e-mailaccount toe te voegen:

2) Vervolgens verschijnt er het volgende venster:

3) Bij 'E-mail address' vult u uw e-mailadres in. Bij 'Password' vult u het ontvangen wachtwoord in. U kunt er voor kiezen om het wachtwoord te laten onthouden door 'Remember password' aan te vinken. In het veld 'Display Name' vult u uw naam in zoals mensen deze zullen zien die een e-mail van u ontvangen. Vervolgens vinkt u de optie 'Manually configure server settings for e-mail account' aan.

4) U kunt er voor kiezen om een POP3 connectie te maken of een IMAP connectie.

LETOP!  belangrijke Informatie over de verschillen tussen IMAP en POP3 vindt u  hier

Dit selecteert u bij 'My incoming mail server is a ...'. Bij de 'Incoming server' vult u 'mail.domeinnaam.nl' waar u vanzelfsprekend domeinnaam.nl vervangt door uw eigen domein. In het veld 'Login ID' dient u uw loginnaam in te vullen - dat is gelijk aan uw e-mailadres, dus bijvoorbeeld 'naam@domeinnaam.nl'. Als laatste stap vinkt u 'My outgoing server requires authentication' aan.

Zodra u op 'Next' klikt is uw e-mailaccount aangemaakt en klaar voor gebruik:

4a) Indien u voor IMAP gekozen heeft krijgt u mogelijk het volgende scherm:

Folderabonnementen

U kan hier gewoon op OK klikken, waarna de wizard voltooid is:

6) Om alle mappen (b.v. Verzonden Items) zichtbaar te krijgen moeten er nog aanpassingen verricht worden aan Windows Mail

Klik met uw rechtermuisknop op het kopje die correspondeert met de zojuist toegevoegde account, en klik in het menu'tje daarna op 'Eigenschappen'.

7) In het tabblad 'IMAP' dient u dan in het tekstvak bij 'Pad naar Basismap' de tekst 'INBOX' in te vullen. Als u dan op 'OK' klikt, en weer met uw rechtermuisknop op het kopje klikt (zoals beschreven in stap 6), en vervolgens 'Alle mappen downloaden' kiest dan worden alle mappen met verzonden items en concepten zichtbaar.