Instellen e-mailaccount - Outlook 2003

categorie handleidingen e-mail

Waar hieronder "domeinnaam.nl" staat, bedoelen we dat u hier uw domeinnaam in dient te vullen.

U wil uw mail instellen in Outlook 2003

1) Kies dat u een mailaccount wilt instellen.

2) Kies voor "Add a new e-mail account"

3) U kiest dan bij "Server Type" voor POP3.

4) Dan vult u bij "Your Name" uw naam in.

bij "Email Adress" vult u uw email adres in.

Bij "Incoming mail server (POP3)" vult u : mail.domeinnaam.nl in.

LETOP!  belangrijke Informatie over de verschillen tussen IMAP en POP3 vindt u  hier

Bij "Outgoing  mail server (SMTP)" vult u : mail.domeinnaam.nl in.

Bij "User Name" vult u in : naam@domeinnaam.nl

Bij "Password" vult u uw wachtwoord in.

5) Indien u de mail via onze mailservers wil verzenden, en niet via de mailservers van uw internetprovider dan moet u op 'More Settings' klikken. U krijgt dan onderstaand scherm. Klik op het tabblad 'Outgoing Server', en vink 'My outgoing server requires authentification' aan. Controleer of 'Use same settings as my incoming mail server' geselecteerd is, en klik tenslotte op 'OK'.

U kan met 'Test Account settings' nu controleren of de instellingen correct zijn. Klik ten slotte op 'Next'.

6) Uw mailaccount is nu ingesteld.