Instellen e-mailaccount - Outlook Express

categorie handleidingen e-mail

Waar hieronder "domeinnaam.nl" staat, bedoelen we dat u hier uw domeinnaam in dient t vullen.

U wilt uw mailaccount in gaan stellen in Outlook Express (WindowsXP)

1) U opent Outlook Express en kiest voor Tools --> Accounts

2) U klikt dan rechts op Add

3) U vult uw naam in, u mag hier gewoon uw echte naam gebruiken.

4) U vult hier uw email adres in.

5) U kiest dan voor POP3 of IMAP bij "My incoming mail server"

LETOP!  belangrijke Informatie over de verschillen tussen IMAP en POP3 vindt u  hier

Bij "Incoming mail (POP3,IMAP or HTTP)server" vult u in: mail.domeinnaam.nl

Bij de "Outgoing mail (SMTP) server" vult u ook : mail.domeinnaam.nl in.

5) U vult dan bij "Account name" , uw volledige emailadres in , dus naam@domeinnaam.nl

Bij "Password" vult u uiteraard uw wachtwoord in, en voor uw eigen gemak kunt u "Remember password" aanvinken.

7) Het ontvangen van mail is nu ingesteld. Er dienen nog extra stappen gedaan te worden om ook het verzenden via de mailservers van Superior. Indien u verzendt via de mailservers van uw internetprovider dan kan u deze stappen overslaan.

8) U bevindt zich nu in het hoofdscherm van Outlook Express. Klik op 'Tools', en daarna op 'Accounts...'

9) U bevindt zich nu in een lijst met accounts. Selecteer het mailaccount die u zojuist heeft toegevoegd, en klik op 'Properties'.

10) U komt nu in het instellingenscherm van het account terecht. Selecteer het tabblad 'Servers', en vink onderaan 'My server requires authentication' aan.

11) Klik nu op 'OK', en daarna op 'Close'. Uw mailaccount is nu goed ingesteld voor het verzenden van mail via onze mailservers.