Hoe volledige e-mail headers op te vragen.

categorie e-mail

Soms vragen wij om de headers van een e-mail bericht om een probleem te onderzoeken. Hier geven we aan hoe u die headers in uw e-mail programma opvraagt.

Wanneer u de volledige headers ziet kunt u deze kopieren en plakken in een e-mail als referentie naar het probleem.

Outlook Express
  • Rechterklik op het bericht en selecteer 'properties'.
  • Klik op de tab 'details' en klik op 'message source' knop.
  •

Windows Mail (Vista) en Windows Live Mail (Windows 7)
  • Rechterklik in de lijst van berichten op de bewuste e-mail en selecteer 'properties'.
  • In het 'properties' venster klik op de de 'details' tab.
  • De headers worden vertoond in het gedeelte 'Internet headers for this message'.
  •

Outlook 2007 en daarboven (Ribbon interface)
  • Open het e-mail bericht in zijn eigen venster door op het bericht te dubbelklikken.
  • Wanneer u nu het losse e-mail bericht voor u heeft klikt u op de kleine peil welke je rechts van 'Options' vind.
  • In het 'message options' scherm ziet u nu een gedeelte 'Internet headers'.
  •

Mozilla Thunderbird
  • Open het e-mail bericht in zijn eigen venster door op het bericht te dubbelklikken.
  • In het menu selecteert u 'view', dan 'headers' en selecteer 'all'.
  • Als alternatief kunt u ook klikken op 'view' gevolgd door 'message source'.
  •

Apple Mail (Mail.app)
  • Open het e-mail bericht in zijn eigen venster door op het bericht te dubbelklikken.
  • In het menu selecteert u 'view', dan 'bericht' en dan 'raw source'.
  •   SquirrelMail
  • Open het e-mail bericht door op het bericht in de berichtenlijst te klikken.
  • Klik op de link genaamd 'View Full Header' in het 'Options' gedeelte welke u vind aan de bovenkant van het bericht.
  •

Roundcube
  • Open het e-mail bericht door op het bericht in de berichtenlijst te klikken.
  •  Klik op de link genaamd 'Message Source'.
  • zoeken