Instellen e-mailaccount - iPhone en iPad

categorie handleidingen e-mail

Wanneer u een iPhone heeft, dan heeft u waarschijnlijk ook mobiel internet. Hierdoor is het mogelijk waar u ook bent (afhankelijk van uw contract) uw e-mail te lezen en te beantwoorden. Dankzij IMAP blijft ook alles synchroon lopen met uw desktop mail-applicatie.

Automatisch instellen (dmv. profielen)

Er is een makkelijke manier om de juiste instellingen voor uw e-mail op uw telefoon te krijgen: navigeer op uw telefoon of tablet naar:

https://www.klantsysteem.nl/ios

1. Voer hier uw e-mailadres in, en klik op 'Submit' of 'Versturen'.

2. Klik op 'Install' of 'Installeren' om de instellingen in je telefoon te zetten

3. Ga akkoord met het installeren van het niet-ondertekend profiel

4. Geen het wachtwoord op voor het e-mailaccount.

5. Het profiel is bij deze geinstalleerd. Het profiel bevat de instellingen van één e-mailaccount. Indien u meerdere accounts hebt kan u de stappen herhalen, en worden er meerdere profielen toegevoegd. U kan de instellingen die in deze profielen opgeslagen zijn niet aanpassen. Indien u problemen heeft met de profielen dan kan u contact met ons opnemen op support@superior.nl.

Handmatig instellen

Gebruik deze handleiding indien de bovenstaande handleiding niet werkt.

1. Selecteer settings/instellingen op uw homescreen. Wanneer u in het settings/instellingen gedeelte zit kies je voor "Accounts en wachtwoorden". Kies vervolgens voor "Nieuwe Acount". Je krijgt nu de keuze om een nieuw e-mail account toe te voegen van verschillende partijen. Kies hier voor "Andere":

2. Kies dan voor "Voeg mailaccount toe".

3. Je krijgt nu het scherm om je account informatie in te vullen.

• naam: hier vul je in wat je wilt dat je ontvangers zien wanneer je ze mailt
  • e-mail: je volledige e-mail adres
  • wachtwoord: het wachtwoord zoals je dat heeft aangemaakt in het klantsysteem
  • beschrijving: wat je wilt zien als omschrijving in de mail applicatie

4. Wanneer je alles hebt ingevuld tap op "gereed". De iPhone wil nu automatisch alle server instellingen gaan ophalen. Je krijgt nu het volgende scherm te zien waar je nog de inkomende en uitgaande server moet gaan aanvullen. Kies voor IMAP:

5. Vervolgens krijg het volgende scherm te zien. Je kan ook notities bij ons opslaan, maar in dit voorbeeld stellen we enkel e-mail in:

6. Tap op 'bewaar' en je mail is ingesteld!