.nl domeinnaam in quarantaine

categorie domeinnamen

Volgens SIDN (de uitgever de de .nl domeinnamen) houdt quarantaine het volgende in:
Quarantaine is de periode van 40 dagen na opheffing van een .nl-domeinnaam. Deze domeinnaam is gedurende deze periode niet beschikbaar voor registratie door anderen dan de oorspronkelijke domeinnaamhouder. Met andere woorden: niemand kan er direct na opheffing met een domeinnaam ‘vandoor gaan’. Pas na de quarantaineperiode komt de domeinnaam vrij voor gebruik door anderen.

Maar ik ben de houder van het domein en ik wil dat deze sneller uit quarantaine gaat!

Dat kan. De SIDN vraagt echter twee verschillende tarieven om een domeinnaam uit quarantaine te halen. Neem contact op voor meer informatie.