TLS/SSL verbinding

categorie ftp

Op ons cluster wordt naast de normale ftp ook ftp over TLS/SSL ondersteund (FTPs). Je kunt in je ftp client kiezen om verbinding te maken via FTPs.

Indien dit niet meteen lukt dan kan dit aan het volgende liggen:

- Je ftp client ondersteund wel FTPs maar kan geen connectie maken. Dit ligt er meestal aan dat de ftp client dan enkel "Impliciet" FTPs ondersteund.  Aangeraden wordt dus je ftp client te upgraden naar een client die "Expliciet" FTPs ondersteund. In bijvoorbeeld het programma Filezilla (*) kan je kiezen tussen FTPS en FTPES. In dit geval kies je voor het laatste. (zie screenshot hieronder)

- Je ftp client staat ingesteld op "Active transfers". Je kunt om verbindingsproblemen te voorkomen kiezen voor "Passive transfers". Dit geldt ook voor normale onbeveiligde ftp connecties.

(*) https://filezilla-project.org

PS: Op het moment gebruiken we een ssl certificaat voor webcluster.hix.nl, je kunt met een gerust hart deze accepteren na het maken van de connectie via FTPs.