Website doorverwijzen naar https via .htaccess

categorie virtuele hosting

Indien er een SSL-certificaat geïnstalleerd is op een hostingpakket is het mogelijk om via een .htaccess-bestand bezoekers direct door te verwijzen naar de https-variant. Plaats de volgende inhoud in web/.htaccess:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP:X-Forwarded-Port} !=443
RewriteRule .* https://%{SERVER_NAME}%{REQUEST_URI} [R=301,L]

Daarna worden gebruikers doorgestuurd naar https://www.website.nl.

Mocht je een Wordpress site hebben, dan kan je ook je hoofdurl aanpassen naar de https omgeving zodat ook je wp-admin goed opgevangen wordt. Mocht je verder problemen ondervinden met mixed-content dan kunnen wij de volgende plugin aanraden op advies van een van onze klanten:
https://really-simple-ssl.com/