Instellen e-mailaccount op (HTC) Android-telefoons

categorie handleidingen e-mail

Wanneer u een Android heeft, dan heeft u waarschijnlijk ook mobiel internet. Hierdoor is het mogelijk waar u ook bent uw e-mail te lezen en te beantwoorden. Dankzij IMAP blijft ook alles synchroon lopen met uw desktop mail-applicatie.

Om uw e-mail op uw Android telefoon te ontvangen, dan moeten we afwijken van de standaard procedure. We zullen aan de hand van onderstaande stappenlijst u door de benodigde instellingen helpen. Deze handleiding is speciaal gemaakt voor HTC Android telefoons. Indien u een Android telefoon heeft van een ander merk, kan het dus zijn dat de getoonde scherm-afbeeldingen niet volledig overeenkomen met de weergave op uw eigen toestel.

Stap 1
Klik op “Alle applicaties weergeven” (Bij de HTC Sense interface is dit het pijltje links onder op uw scherm).

Stap 2

U krijgt een lijst te zien met alle “apps” die momenteel op uw toestel zijn geïnstalleerd. Zoek in deze lijst het programma “Mail” op en klik hierop om deze te openen.

Indien u momenteel nog geen enkel e-mail account heeft ingesteld, zal er direct worden gevraagd of u deze in wilt stellen. Heeft u echter wél al een e-mail account ingesteld en wilt u hierbij het account van uw domein, klikt u dan eerst op de “Menu” knop, vervolgens op “Accountlijst” en tot slot op “Nieuw Account” om in het onderstaande scherm terecht te komen.

Kies in dit scherm voor "Overig (POP3/IMAP)".

Klik in het volgende scherm op “Handmatig instellen”.

Stap 4

Vul in het eerstvolgende scherm de volgende gegevens in aan de hand van uw situatie. U kunt dient hier de gebruikersnaam en het wachtwoord in te vullen waarmee u normaal inlogt op uw (web)mail.

Klik op “volgende” om verder te gaan.

Stap 5

In het volgende scherm zal het toestel u vragen de instellingen voor de uitgaande mail in te stellen. De gebruikersnaam en het wachtwoord zijn reeds ingevuld met de gegevens die u in de voorgaande stap heeft ingevuld; dit kunt u laten staan.

Verander het veld “SMTP server” in mail.uwdomein.nl (uwdomein.nl vervangen door uw eigen domeinnaam).

Vervang de reeds ingevulde “serverpoort” in “26”.

Klik op “volgende” om door te gaan.

Stap 6

Tot slot kunt u een naam toewijzen aan het zojuist gemaakte account . Daarbij kunt u een weergavenaam instellen. Dit is de naam die ontvangers als afzender zullen zien wanneer zij een mail van u ontvangen.

Het instellen van het e-mailaccount is nu voltooid.