Verschillen tussen POP3 en IMAP

categorie e-mail

Tijdens het instellen van uw e-mailaccount binnen uw e-mailprogramma kunt u bij inkomende mail kiezen tussen POP3 en IMAP. Het is belangrijk te weten wat de voor en nadelen zijn van beide keuzes.

POP3
U haalt alle e-mail binnen op uw machine, waarna deze weer verwijderd worden van onze mailservers.
Het voordeel is dat u alle mail lokaal heeft staan, zodat u ook offline uw emails kunt bekijken.
Een nadeel is dat u ZELF verantwoordelijk bent voor het maken van backups van de e-mails.
Immers alle e-mails worden van onze servers verwijderd na het binnenhalen.
Als uw machine bijvoorbeeld crashed en er door u geen backup gemaakt is, bent u de reeds binnengehaalde e-mails kwijt.
Een ander nadeel van POP3 is dat u uw e-mails niet op meerdere machines tegelijkertijd kunt gebruiken.


IMAP
In tegenstelling tot POP3 haalt u de e-mails niet op, maar kijkt u live in uw mailbox op onze servers. Alle emails blijven dus op de servers staan totdat u aangeeft deze te verwijderen. Ook de verzonden mails staan op onze servers wanneer u de mail verstuurd via onze mailserver.
U hoeft dus geen eigen backups te maken, aangezien er geen e-mails op uw machine(s) staat.
IMAP geeft u (doordat de emails op onze servers blijven) de mogelijkheid om met meerdere machines uw mailaccount(s) te gebruiken waarmee ze allemaal dezelfde data hebben. Denk ook aan mappenstructuur en dergelijke.

Wat u kiest is dus afhankelijk van uw wensen.

Let op!
Als u later van POP3 naar IMAP zou willen gaan, omdat u bijvoorbeeld met meerdere machines bij uw e-mails wilt, dan zal dit lastig zijn.
Dit omdat uw met POP3 binnengehaalde e-mails niet beschikbaar zijn voor de IMAP ingestelde programma's.  Als u het niet zeker weet, kies dan voor IMAP.

zoeken

Deze website maakt gebruik van cookies. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen. Klik hier voor meer informatie. melding sluiten


inloggen als klant van Superior
×

nieuw wachtwoord

Je kunt een nieuw wachtwoord aanvragen voor ons klantsysteem. Vul hieronder je debiteurnummer of e-mailadres in en vervolgens krijg je via e-mail de mogelijkheid om je wachtwoord te resetten.

×