Kennisbank

Opvragen token en/of authcode

Wanneer je je domeinnaam wilt verhuizen naar een andere provider c.q. deelnemer dan heb je hier een token (voor .nl domeinnamen) of authcode nodig. Om die te ontvangen moet je je domeinnaam of pakket opzeggen middels het klantysteem. Hiervoor moet je eerst inloggen op https://www.klantsysteem.nl/ met je debiteurnummer of klantnummer (te vinden op je factuur) en het bijbehorende wachtwoord*.

Via het menu ‘domeinnamen & hosting’ krijg je een overzicht van je lopende orders. In dit overzicht zie je naast de domeinnaam rechts ook de mogelijkheid voor ‘opzeggen’.

Bij ‘Gewenste actie’ selecteer je via het pulldown-menu: Domeinnaam wordt verhuisd naar een andere provider

Wanneer je dat doet zal de token c.q. authcode naar het algemene e-mailadres gemaild worden welke staat bij ‘administratie > contactgegevens’.

Het systeem vraagt daarna nog om een bevestiging voordat het definitief wordt gemaakt. Je ontvangt vanuit ons systeem dan nog een bevestiging van de opzegging per e-mail.

* Het wachtwoord van het klantsysteem vergeten? Kijk dan hier hoe je deze kunt achterhalen.