IDN domeinnamen

categorie domeinnamen

Bij Superior is het mogelijk IDN (Internationalized Domain names) domeinnamen aan te vragen,
IDN domeinnamen zijn domeinnamen met speciale tekens, zoals: dömeinnaam.com.

Om ervoor te zorgen dat het systeem (zoals bij DNS-records) dit kan lezen worden deze omgezet naar "punycode", dit ziet er dan als volgt uit:

Normaal: dömeinnaam.com
   Punycode: xn--dmeinnaam-07a.com

Op internet zijn verschillende tools beschikbaar om tekst om te zetten naar punycode en andersom.
De volgende (CC)TLD's zijn geschikt voor IDN:

.com .com .it .de.com .com.pl .web.tr .net .tel .lu .hu .info.pl .uk.com .org .com .eu.com .hu.com .net.pl .uk.net .info .de .dk .co.hu .waw.pl .gb.com .biz .cc .re .is .se .gb.net .eu .co .pm .li .se.com .la .de .at .tf .no .se.net .ar.com .at .or .wf .no.com .ch .br.com .pw .at .yt .pl .com.tr .qc.com .de .fr .com.de .biz.pl .gen.tr .us.com .us.org .uy.com .uy.com .com.co .net.co .za.com