Outlook 2013 en hoger IMAP hoofdmap wijzigen

categorie e-mail

Het kan soms voorkomen dat Outlook de mappen op de server niet correct herkent. Hierdoor ontstaan problemen bij het verzenden van mail en geeft het problemen bij het verwijderen van e-mail. Om dit te voorkomen dien je de hoofdmap in Outlook te wijzigen. Dat doe je als volgt:

• Open Outlook
  • Klik op 'Bestand'
  • Klik op 'Accountinstellingen'
  • Kies 'Accountinstellingen'
  • Dubbelklik het bewuste IMAP account
  • Klk op 'meer instellingen'
  • Klik op het tabblad 'geadvanceerd'
  • Onder 'mappen' voer je 'INBOX' in als hoofdmap
  • Klik op 'Ok'
  • Herstart Outlook

Vervolgens begint Outlook met de synchronisatie van de mail en de bijbehorende mappen. Afhankelijk van de mailboxgrootte kan dit even duren. Daarna zou alles weer moeten werken!