SSH-toegang activeren bij een hostingpakket

categorie virtuele hosting

Het is mogelijk om toegang te krijgen tot een hostingpakket via SSH. Op deze manier kun je aan de slag met bijvoorbeeld rsync, git of svn. Voordat inloggen via SSH mogelijk is dient deze optie eerst geactiveerd te worden bij de instellingen van het hostingpakket.

Ga in het klantsysteem naar het desbetreffende hostingpakket en selecteer 'instellingen'. Daar kun je 'SSH-toegang' op 'Aan' zetten. Na het opslaan van de instelling is het binnen enkele minuten mogelijk om via SSH in te loggen op:

ssh.klantsysteem.nl

Je kunt inloggen met de hoofdgebruiker van het hostingpakket. De hoofdmap waar je in terecht komt is:

/home/sites/www.sitenaam.nl/

Hierin staan enkele mappen zoals:

web/ - hier zet je de publieke bestanden in van de site
config/ - in deze map kun je een php.ini plaatsen
users/ - hier staan eventuele extra FTP-gebruikers in

Je kunt via de SSH-sessie gebruik maken van onder andere de volgende tools:

• De bekende editors zoals vi, pico, nano en joe
  • git
  • svn
  • rsync
  • scp
  • curl

Mocht je een bepaalde tool missen dan kun je altijd even contact met ons opnemen zodat we deze toe kunnen voegen.

Uit veiligheidsoverwegingen kan het zijn dat je na enkele verkeerde loginpogingen voor een bepaalde periode geen toegang meer hebt tot SSH. Probeer het later dan nog eens. Tevens worden alle uitgevoerde commando's opgeslagen in een logbestand.