instellen emailaccount - Outlook 2013

categorie handleidingen e-mail

Wanneer je een e-mailaccount hebt toegevoegd via ons klantsysteem, dan kan je deze ook toevoegen in Outlook 2013. Hoe dat precies in zijn werk gaat lees je hieronder:

1) Open een nieuwe installatie van Outlook of ga gelijk naar stap 2 voor het toevoegen van een nieuw e-mailaccount.

2) Je bent nu de Microsoft Outlook Account Setup in gegaan. Selecteer voor ja of yes en klik op Next.

3) Wij willen handmatig het e-mailaccount instellen, dus bij deze stap kiezen we voor "Manual setup or additional server types" en klik weer op Next.

4) Bij deze stap kiezen we voor "POP or IMAP". Vervolgens klikken we weer op Next.

5) Bij deze stap ga je de e-mailaccount gegevens invullen zoals die hebt aangemaakt in het klansysteem. Let op dat Account Type op IMAP staat.

Let op: Vul hier bij incoming mail server inkomende.email in en bij outgoing mail server (SMTP) uitgaande.email in zoals ook wordt teruggegeven bij het aanmaken van het e-mail account binnen het klantsysteem.

Klik op More Settings voor het volgende scherm.

Vink 'Voor de server voor mijn uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist. Bij 'Geavanceerd' kan je kiezen voor uitgaande poort 26 mocht je problemen hebben met uitsturen via de standaard poort. Druk vervolgens weer op Next.

6) Het programma gaat nu kijken of alle informatie correct is. Als alles in orde is kan je het popup venster sluiten door op Close te klikken.

7) Dit is de laatste stap. Druk op "Finish of Voltooien" om je emailaccount te gebruiken.

Noot: Mochten er toch nog problemen zijn bij het synchroniseren van je Outlook account met onze IMAP server(s). Dan zie het volgende supportartikel over het instellen van je hoofdmap.