Instellen e-mailaccount - Windows 10 Mail

categorie handleidingen e-mail

Deze handleiding is voor het instellen van je e-mail account in Windows 10 Mail. Het e-mail programma welke standaard wordt meegeleverd bij Windows 10.

Mocht je nog geen e-mail hebben ingesteld, dan ga gelijk door naar stap van 'Add account'. Mocht je al bijvoorbeeld een @live account hebben ingesteld, dan doe het volgende:

Wanneer Windows 10 Mail geopend is, klik op het volgende icoon om de instellingen te beheren:

Vervolgens klik op beheren accounts/manage accounts:

Klik dan op Add account:

Je ziet dan het volgende scherm waarbij je moet kiezen voor 'Advanced setup':

Daarna krijg je het volgende scherm en dan kies je voor 'Internet email':

Nu kunnen we het daadwerkelijke e-mail account gaan instellen. Dit hebben we even opgesplitst in twee losse schermafbeeldingen. Bij Account name geef je een naam aan zodat je makkelijk weet om welk e-mailaccount het gaat. Bij Your name geef je je afzendadres of welke jouw ontvangers zien. Incoming email server is de server waarvan de mail opgehaald wordt. In veel gevallen mail.vulhierjouwdomeinnaamin.extensie en selecteer vervolgens als accountype IMAP4:

Scroll naar beneden en vul de rest aan. Het e-mailadres en gebruiksnaam zijn bij ons gelijk. Het wachtwoord wat je bij ons hebt opgegeven in het klantsyteem en de uitgaande mailserver is hetzelfde als de inkomende mailserver. Kies dan voor Sign-in:

Na dit alles moeten we echter nog een kleine correctie uitvoeren, dus weer op tandwiel klikken en op manage accounts. Scroll dan naar beneden en kies dan voor 'advanced mailbox settings':

Dan moet het volgende gewijzigd worden in de volgende gif. Bij uitgaande mailserver moet :26 komen en SSL moet uitgevinkt worden. Kies voor Done en alles staat ingesteld!