Webstatistieken

categorie virtuele hosting

Wij bieden binnen het klantsysteem (web)statistieken aan via Webalizer. Dit is een statistiekenpakket welke de logfiles op de server bekijkt en zo het aantal bezoekers eruit haalt. Dit is een handig pakket om snel inzicht te krijgen waar je bezoekers vandaan komen.

Wil je meer of gedetailleerde informatie hebben, dan raden we toch professionelere pakketten aan zoals Google Analystics.

De statistieken vind je terug binnen het klantsysteem. Kies het domein waarvan je de statistieken wilt zien en kies dan voor 'statistieken'.
Je ziet dan (wanneer je site een tijd bij ons heeft gelopen) een grafiek zoals onderstaande. Loopt het langer, dan kan je ook doorklikken voor meer gedetailleerde informatie door op een van de maanden te klikken.

In onderstaand overzicht zie je dat er acht verschillende onderdelen gemeet worden.
Vier van deze acht worden dagelijks gescand. De overige vier worden maandelijks gescand.

Hieronder volgt wat uitleg wat die verschillende termen betekenen.

Hits:
Dit zijn geen bezoekers. Een hit refereert naar het aantal bestanden die op je webpagina door de bezoeker gedownload word. Denk hierbij aan afbeeldingen of foto bestanden. Zelfs elke knop word als bestand gezien en is daarom ook een hit.

Files:
Is het aantal van hits (requests) dat daadwerkelijk als resultaat ook iets terug hebben gestuurt naar een gebruiker. (Niet alle hits verzenden data, voorbeelden hiervan is een 404-not found error en verzoeken voor paginas die al in de browser cache staan en dus al bekeken zijn).

Pages:
Elke individuele pagina een bezoeker bekijkt word geregistreerd als een page view.

Visits:
Een visit is een individuele bezoeker die je website bekijkt en verder gaat met browsen. Elke bezoeker word als visit gezien. Ook is die bezoeker al een keer eerder op je webpagina geweest.

Sites:
Is het aantal unieke IP adressen/hostnamen die connectie hebben gemaakt met je webpagina.

kB F:
Het nummer van 1024 byte blocks verplaatst van files. Stel je voor dat de kB in en de kB out data verplaatst terwijl je gebruik maakt van een non-browser gerelateerd protocol (ftp).

kB In:
Aantal data naar binnen gehaald tussen de server en de gebruiker gebaseerd op de data in de server logs.

kB Out:
Aantal data naar buiten gestuurd tussen de server en de gebruiker gebaseerd op de data in de server logs.

Het statistiekenpakket is beschikbaar vanaf het Extra Pakket en hoger.