instellen e-mailaccount - apple mail 10.12+

categorie handleidingen e-mail

Wanneer je een e-mailaccount aangemaakt hebt in het klantsysteem dan kan je deze gaan gebruiken in je e-mailprogramma. Hieronder word uitgelegd hoe je een e-mailaccount kunt toevoegen in Apple Mail (OS X 10.12 +).

Wanneer je Mail hebt geopend ga je naar preferences (in het Nederlands: voorkeuren) en ga naar de accounts tab.

Via het plus-symbool voeg je een nieuw e-mailaccount toe.

Bij het keuzescherm kies voor 'other'.

In het volgende scherm geef je de volgende gegevens op: Je naam, het e-mailadres wat je hebt aangemaakt en het wachtwoord zoals het hebt invoerd in het klantsysteem. Kies dan voor sign in.

Je ziet dan het volgende scherm waar je nog de volgende zaken moet aanvullen. User name. Dit is hetzelfde als je e-mailadres. Vervolgens vul als accounttype IMAP in en voor de inkomende e-mailserver inkomende.email en voor de uitgaande e-mailserver uitgaande.email en klik dan weer voor sign in.

Je krijgt dan het volgende scherm waar je Notes kan uitvinken en klik dan om done en je mail is ingesteld!