Migratie naar nieuw hostingplatform

categorie virtuele hosting

Vanaf nu kun je per hostingpakket aangeven of je deze op ons nieuw hostingplatform wilt hosten. Dat kun je doen door het hostingpakket te selecteren in ons klantsysteem en dan vervolgens onder 'instellingen' het vinkje ' Gebruik nieuw hostingplatform' aan te zetten. Nadat je de instellingen opgeslagen hebt zal de website binnen een paar minuten via ons nieuw hostingplatform draaien.

Er zijn een paar wijizigingen in functionaliteiten op het nieuwe platform:

Aangepaste PHP-instellingen
Op het oude platform was het mogelijk om een eigen php.ini te gebruiken. Deze functionaliteit is vervallen. Het is op het nieuwe platform wel mogelijk om gebruik te maken van aangepaste PHP-instellingen via .htaccess. Dat kun je doen door bijvoorbeeld het volgende toe te voegen aan de .htaccess:

php_value memory_limit 512M

Gebruikersmappen
Voorheen was het mogelijk om een extra FTP-gebruiker aan te maken en deze te benaderen via:

www.website.nl/~gebruikersnaam/

Deze functionaliteit is vervallen. Het is wel mogelijk om een subdomeinnaam te koppelen aan de extra aangemaakte FTP-gebruiker. Ga hiervoor in het klantsysteem naar het desbetreffende hostingpakket en klik op 'subdomeinen. Voeg vervolgens een nieuw domein toe met de volgende info:

Subdomein: naamsubdomein
Domein: domein.nl
Pad: /users/ftpgebruiker/web/

Vervang 'naamsubdomein' door de gewenste naam en 'ftpgebruiker' voor de naam van de extra FTP-gebruiker. Vanaf dan zijn de bestanden die vallen onder deze extra FTP-gebruiker te benaderen via:

http://naamsubdomein.domein.nl

FTP naar sFTP
Op termijn zullen we FTP gaan uitfaseren en klanten verplichten om verbinding te maken via secure FTP. Dit doen we omdat FTP een relatief onveilig protocol is. Verbinding maken via secure FTP kan al via de meeste FTP-programma's dus de omzetting zal weinig invloed hebben.