Synchronisatie naar tweede datacenter

Het is mogelijk om de data van je VPS elke 5 minuten te laten synchroniseren naar een tweede, fysiek gescheiden datacenter. Op deze manier is je belangrijke data altijd opgeslagen op twee plekken. In geval van een calamiteit in het eerste datacenter kunnen we overschakelen naar het tweede datacenter. Denk aan calamiteiten zoals brand, blikseminslag of een hardware-storing op het primaire VPS-platform.

We adviseren klanten die werken met belangrijke data zoals webshops, CRM- en intranet-systemen om te kiezen voor deze synchronisatie. Ondanks dat het risico op een calamiteit klein is valt dit niet uit te sluiten. Door te kiezen voor data op twee fysiek gescheiden locaties zal de impact van zo’n storing minimaal zijn.

Superior kan deze synchronisatie voor je inrichten. De kosten van deze synchronisatie zijn afhankelijk van de grootte van je VPS. Hieronder staan een paar rekenvoorbeelden voor het opzetten van synchronisatie tussen de twee locaties. Als je een VPS hebt met aangepaste specificaties neem dan even contact met ons op en we sturen je een offerte voor je data op twee fysiek gescheiden locaties.

Geo-synchronisatie is inbegrepen bij onze managed hostingdiensten.

Heb je interesse om je VPS te laten synchroniseren naar ons tweede datacenter? Neem contact met ons op voor een offerte op maat.