Een staging-omgeving toevoegen

Via ons klantsysteem is het mogelijk om voor een WordPress-website een staging-omgeving aan te maken. Dit is een kopie van de hele website op een apart subdomein (staging.domein.nl). Op deze manier kun je eenvoudig updates uitvoeren of plugins testen zonder dat dit invloed heeft op de live website. Een staging-omgeving is alleen te bekijken met een loginnaam en wachtwoord. Op deze manier voorkom je dat normale bezoekers of zoekmachines deze testomgeving kunnen bekijken.

Om een staging-omgeving toe te voegen ga je in ons klantsysteem naar de desbetreffende domeinnaam en dan vervolgens het kopje ‘WordPress‘. Op deze pagina heb je de optie om WordPress te installeren maar je kunt ook de bestaande WordPress-installatie bekijken. Dat ziet er zo uit:

Om de live website te verplaatsen naar staging klik je op ‘Verplaats naar staging’. Je krijgt dan de optie om een e-mailadres in te vullen. Naar dat e-mailadres worden de logingegevens verzonden voor de nieuwe omgeving. Nadat je op ‘Activeer staging-omgeving’ hebt geklikt wordt de omgeving aangemaakt. Dit kan een paar minuten duren afhankelijk van de grootte van de website.

Zodra de staging-omgeving gereed is krijg je op het ingevuld e-mailadres de logingegevens. Let op: de logingegevens voor het benaderen van de omgeving staan los van de WordPress-logingegevens. De gegevens voor WordPress zijn ongewijzigd gebleven.

Je kunt nu op de staging-omgeving updates uitvoeren of de gewenste aanpassingen. Zodra de staging-omgeving klaar is om over te zetten naar de live website dan kun je dat ook weer doen via het klantsysteem:

Kies voor ‘verplaats naar live’ om staging over te zetten naar de live website. Let op: alle data op de live-omgeving wordt verwijderd en vervangen door de data op de staging-omgeving.