Kennisbank

Foutmelding: Internal Server Error bij PHP of CGI scripts

Indien je een ‘Internal Server Error’ krijgt bij het opvragen van uw PHP scripts dan kan dat meerdere oorzaken hebben. Controleer voor fouten in de php errorlog welke je kan inzien onder ‘instellingen’ bij je hostingpakket. Hieronder zie je paar vaak voorkomende problemen en hoe deze op te lossen zijn:

Je scripts hebben onveilige rechten

Je dient de rechten van je scripts zo te zetten dat alleen de gebruiker mag schrijven naar het bestand. Dit wordt ook wel ‘chmod’ genoemd. De rechten mogen maximaal op ‘644’ staan. Je kunt de rechten via FTP aanpassen.

De map waar uw scripts in staan heeft onveilige rechten

De map waarin je bestanden staan is schrijfbaar voor iedereen. Dit is onveilig en uit voorzorg voert onze server de scripts niet uit. Je dient de map op rechten ‘755’ te zetten. Je kunt de rechten via FTP aanpassen.

Het script bevat fouten

Het uitgevoerde script bevat fouten en kan niet door onze server uitgevoerd worden (vooral het geval bij CGI-scripts die de foutmelding niet naar de browser sturen).

Noot: Mocht je bijvoorbeeld een WordPress installatie hebben en je wilt niet dat je wp-config.php aangepast wordt, dan zou je deze kunnen zetten op ‘440’. Meer informatie met betrekking rechten via CHMOD zie ook: https://chmodcommand.com/