Kennisbank

Toegang verlenen tot uw servers aan een andere Superior-klant

Je hebt de mogelijkheid om het beheer van je servers uit te laten voeren door een andere klant van Superior. In dit document staan de stappen die hiervoor ondernomen moeten worden.

Log eerst in op het klantsysteem:
https://www.klantsysteem.nl

Log vervolgens in met je debiteurnummer of klantnummer (te vinden op je factuur) en het bijbehorende wachtwoord. Na inloggen kies je bij ‘servers & vps’en’ het menuitem ‘overzicht’.

Op deze pagina zie je een overzicht van klanten die toegang hebben tot je servers. Indien je een nieuwe klant toegang wilt verlenen klik je op ‘Meer informatie’ en dan de knop ‘Nieuwe code genereren’.

Vervolgens wordt er een nieuwe code aangemaakt. Deze code dien je noteren en door te geven aan de klant die je volledige toegang wilt geven tot het beheer van je servers.

Nadat deze klant de code in heeft ingevoerd kan deze je servers beheren. Denk hierbij aan het rebooten van de servers via het klantsysteem, het dataverkeer bekijken en personen aanmelden voor fysieke toegang tot onze datacentra. In het overzicht zie je dan dat deze klant toegang tot je servers heeft.

Er is altijd de mogelijkheid om toegang in te trekken. Je klikt dan op ’toegang intrekken’ en deze klant heeft dan geen toegang meer tot je servers via ons klantsysteem.

Toegang verkrijgen tot servers van een andere klant

Als je een code heeft ontvangen om servers van een andere klant te beheren dan kan je deze code invoeren in ons klantsysteem. Na inloggen ga je naar ‘servers & vps’en’ => ’toegang tot servers’. Daar kun je de code invoeren:

Na invoeren van de correcte code kun je direct de servers van deze klant beheren. Ook kan er een aanmelding voor onze datacentra verstuurd worden zodat er ook fysiek onderhoud gepleegd kan worden aan de servers van deze klant.