Bot-bescherming voor je hosting

Blokkeer automatisch kwaadwillige IP-adressen

Veel verkeer naar je hosting bestaat tegenwoordig uit bots. Dat kunnen vriendelijke bots zijn (denk bijvoorbeeld aan zoekmachine-indexering) maar heel veel aanvragen komen van kwaadaardige bots. Dit zijn geautomatiseerde processen die alle content van sites afgaan om deze voor diverse doeleinden te gebruiken. Denk aan het achterhalen van een lek in een website, het opslaan van informatie voor AI-modellen of om een server te overbelasten.

Al deze aanvragen kosten capaciteit op je hosting-omgeving. Om de beschikbare capaciteit zoveel mogelijk vrij te houden voor normale bezoekers bieden wij bot-bescherming aan. Met deze bescherming analyseren wij de logbestanden op de server en kijken welke IP-adressen verdachte aanvragen doen. Omdat we deze analyses doen op een groot deel van ons hosting-platform kunnen we zo snel zien wanneer een IP-adres tijdelijk geblokkeerd moet worden.

  • Hou kwaadwaardige IP-adressen buiten de deur
  • Maak gebruik van analyses over ons hele hostingplatform
  • Eenvoudig IP-adressen uitsluiten van blokkade
  • Gebruik je hostingcapaciteit voor je bezoekers en niet voor bots
  • Inbegrepen bij ons pro-actief 24×7 beheer voor je hostingomgeving

Is een IP-adres kwaadaardig op één server dan wordt deze dus direct geblokkeerd op alle servers die gebruik maken van onze bot-bescherming. Hiermee worden kwaardaardige IP-adressen buiten de deur gehouden en is je hostingcapaciteit beschikbaar voor de normale bezoekers. De kans op een overbelasting van je hosting is daardoor veel kleiner geworden.

Bot-bescherming zit inbegrepen als je ons pro-actieve 24×7 beheer afneemt bij je VPS of managed hosting.

Uitsluiten van valide IP-adressen

Natuurlijk kan het voorkomen dat er bots of IP-adressen zijn die je wilt uitsluiten van deze filtering. Via ons klantsysteem kun je eenvoudig IP-adressen toevoegen die uitgesloten moeten worden van een eventuele blokkade. Ook kun je daar opzoeken of een IP-adres tijdelijk geblokkeerd is en met welke reden.

Analyseer logbestanden

Logbestanden over ons hele netwerk worden geanalyseerd, op zoek naar verdachte activiteiten.

Blokkeer kwaadaardige IP's

Bij verdacht gedrag wordt een IP-adres tijdelijk geblokkeerd.

Geen overbelasting

Je capaciteit blijft vrij voor normale bezoekers.