Virtuele servers

Een uitstekende oplossing voor grote websites en complexe applicaties

Een populaire website, een webapplicatie of juist flexibiliteit: in elke situatie is een virtuele server (VPS) van Superior inzetbaar. Bij een VPS kun je de configuratie en de beschikbare capaciteit perfect afstemmen op je wensen. Ook is het mogelijk om de softwareomgeving aan te laten sluiten aan de applicatie of website.

Onze VPS-oplossingen draaien op krachtige hardware waarbij we het geheugen en processorkracht garanderen. Door de flexibiliteit kun je tevens de gewenste capaciteit schalen zodat je altijd voldoende beschikbaar hebt, in elke situatie.

Je hebt de mogelijkheid om zelf de software op de VPS te configureren en beheren. Optioneel kan Superior het beheer van de VPS voor je overnemen: wij verzorgen dan de configuratie van de gewenste software en zorgen dat de software up-to-date blijft.  Voor zekerheid kies je dan tevens voor een Service Level Agreement waarbij we afspraken maken over de beschikbaarheid van de dienst, klantenondersteuning en reactietijd bij calamiteiten.

Als basis hebben we 3 VPS-pakketten beschikbaar. Deze zijn uiteraard uit te breiden en aan te passen zodat de VPS aansluit bij je wensen. Neem contact met ons op voor een persoonlijke offerte op basis van je wensen.

Onze techniek

Voor onze VPS-producten maken we gebruik van krachtige hardware. Dit zijn servers die we uitrusten met 2x 16 core 2.1 Ghz processors of hoger, tientallen gigabytes aan geheugen en SSD-schijven in RAID-5. Dit alles wordt aangesloten op ons eigen glasvezelnetwerk met AS-nummer 34233.

 

Besturingssysteem en control panel

Je kunt zelf kiezen wel besturingssysteem je graag op de VPS wilt hebben. Indien je kiest voor een managed VPS dan kiezen we vaak voor Debian 11, Cloudlinux 8 of Ubuntu 22 LTS. Ook heb je bij ons de optie om DirectAdmin te laten installeren op je server zodat je snel en eenvoudig de server kunt beheren

Beheer en Service Level Agreement

Wij zorgen dat je VPS goed bereikbaar is. We kunnen ook het softwarebeheer van je VPS uit handen nemen. Wij regelen dan de configuratie en updates op je VPS. Indien je dan ook kiest voor een Service Level Agreement ben je altijd zeker van een snelle responstijd.

Snapshot en backup met retentie

Standaard krijg je bij een VPS 1 snapshot-backup: hierbij maken we elke dag een volledige image-backup van de VPS en wordt de backup van de vorige dag overschreven. Mocht je graag meerdere dagen terug kunnen (retentie), dan heb je de mogelijkheid om retentie-backup af te nemen bij je VPS.