Kennisbank

Verhuizen van een domeinnaam naar ons

Een verhuizing van een domeinnaam houdt in dat je jouw domeinnaam verplaatst van je huidige provider naar bijvoorbeeld ons. We nemen tevens de huidige houdergegevens over, dus je blijft zelf eigenaar van je domeinnaam.

Let op: bij een domeinnaamverhuizing wordt enkel je domeinnaam verhuisd. Wil je ook je e-mail en/of website naar ons verhuizen, dan maak gebruik van onze verhuisservice.

Verhuizen van huidige provider naar Superior

Allereerst is een is een verhuiscode (token of autorisatiecode) nodig. Deze is op te vragen bij de huidige provider en moet bij ons aangeleverd worden. Wanneer je een bestelling bij ons plaatst herkent ons systeem wanneer het gaat om een verhuizing. Wanneer de bestelling in ons systeem zit vraagt deze voor het aanleveren van de verhuiscode. Op deze manier kan je bij ons alles goed zetten voordat de verhuizing daadwerkelijk gestart wordt. Wanneer je de verhuiscode bij ons wordt ingevoerd verzorgen wij de rest en als deze is afgerond ontvang je bericht hierover. Gaat er iets mis, dan geven wij dat uiteraard ook aan.

Een verhuisprocedure verschilt per extensie. We geven aan wat de meest voorkomende verhuizingen zijn:

.NL domeinnaam

Dit verloopt volgens bovenstaande stappen. Het opvragen van deze verhuiscode verschilt bij provider, dus vraag het even na hoe dat bij hun gaat. Soms kan je de code gelijk ontvangen, soms na een opzegging in hun systeem. Een verhuizing is meestal na invoeren van verhuiscode gelijk bij ons onderbracht, maar het duurt zo’n 4 tot 6 uur voordat deze actief wordt op onze nameservers.

.COM, .NET, .ORG domeinnaam

Dit gaat volgens dezelfde stappen als een .NL domeinnaamverhuizing. Er zal een notificatie-email gestuurd worden naar de houder, hier kan men de verhuizing meteen goedkeuren of afkeuren. Indien er geen afkeuring plaatsvindt, zal deze automatisch na 5 dagen naar ons verhuisd worden. De domeinnaam zal dan binnen 4 tot 6 uur naar onze nameservers verwijzen.

.BE domeinnaam

Een .BE is een afwijkende verhuizing als in dat wij de verhuiscode voor je opvragen bij DNS.be. Je ontvangt de verhuiscode als houder van de domeinnaam op je e-mailadres. Je kan daarna deze verhuiscode in het klantsysteem invoeren. Een goedkeurde verhuizing duurt meestal iets van 24 uur.

.DE, .EU domeinnaam

Dit verloopt op dezelfde manier als een .COM, .NET, .ORG domeinnaam. Een .DE doet echter 24 uur over een goedgekeurde verhuizing.

TIP: U kunt een .eu verhuiscode zelf opvragen bij EURid via de volgende link: https://eurid.eu/nl/mijn-eu/